Konferencia Új turisztikai rések kialakításának kihívásai

I NAP - 2019. október 2. - Banja Vrdnik, Kasina, Milice Stojadinović utca, 22408 Vrdnik, Szerbia 9-16 óráig;
II NAP – 2019. október 3. – Újvidék, Master centar – Novosadski Vásár, Hajduk Veljkova utca 11, 21000 Novi Sad, Szerbia 10:30-17 óráig

A konferenciát az Irig moj grad szervezte, együttműködve Irig önkormányzatával, a MORA-TOURIST Információs és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal és a Síkvidéki Erdészeti és Környezetvédelmi Intézettel.

A kétnapos konferencián a régió országaiból vettek részt turisztikai szakértők, amelyek hasonló kihívásokkal néznek szembe, mint Magyarország és Szerbia új turisztikai desztinációk fejlesztésében. A kétnapos konferencián mintegy 130 résztvevő volt jelen. A konferencia célja az volt, hogy a résztvevők tapasztalatcserét és jó gyakorlatokat mutassanak be a konkrét problémák megoldásában bizonyos területeken, mindezt egy új turisztikai termék fejlesztése és létrehozása érdekében a határon túli HU-SRB régióban.

A konferencia első napján az előadók előadásokat tartottak a konferencia témájában. A konferencia második napján két panelbeszélgetést is szerveztek. A témák a következők voltak: Erdők, mint erőforrás a turizmusfejlesztésben és a hagyományos gyógyfürdő átalakítása természetes wellness/selfness gyógyfürdővé.

Előadók:

Ivan Karić államtitkár, Szerb Köztársaság, Környezetvédelmi Minisztérium

Miodrag Bebić, Irig önkormányzatának elnökhelyettese, SRB

Srđan Budimčić, projekt asszisztens, Irig moj grad, SRB

Marko Kelember, projektmenedzser, Irig önkormányzata, SRB - Projektbemutató – „Természetes önérzet – új turisztikai termék”

Dobrotka Ágnes, programvezető, Közös Titkárság (JS), HU – „Az Interreg IPA HUSRB Program áttekintése és az európai együttműködés jelentősége”

Stampf Mariann, módszertani kutató, MORA-TOURIST Információs és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, HU - "Fürdőtől a fürdővárosig"

Martina Zorić, projektmenedzser és kutató, SRB Alföldi Erdészeti és Környezetvédelmi Intézet – „Erdői ökoszisztéma szolgáltatások: turizmusfejlesztési lehetőségek”

Marko Kebert, kutató, SRB Alföldi Erdészeti és Környezetvédelmi Intézet – „Az illékony szerves vegyületek (VOC) mint az erdei fürdőzés jótékony hatásainak közvetítői”

Gorana Isailović, a Szerbiai Medical SPA Szövetség elnöke, SRB – „A természet mint új egészségturisztikai termék előírása a délkelet-európai régióban”

Bistra Dimitrova, igazgató, a Niche Turisztikai és Szabadidős Ipari Kiválósági Központ, BG – „Oktatási és tudományos innovációk Bulgáriában a niche-turizmus intelligens szolgáltatásaiért”

Cvetka Avgustin, orvos, Terme Olimia, SLO – „Az erdei önérzet és a Terme Olimia mint jó példa”

Marina Vukin, munkatárs, Belgrádi Egyetem Erdészeti Kar, SRB – „Erdői ökoszisztémák az erdő társadalmi funkcióinak tükrében – a jólét funkciói”

Ivana Loznjanin, a védett területekért és a környezetvédelemért felelős független tiszt, Obedska bara különleges természetvédelmi terület, SRB – „Az erdei wellness mint innovatív egészségturisztikai termék az Obedska bara különleges természetvédelmi területen”

Jelena Farkić, ágazati koordinátor, Újvidék turisztikai szervezete, vendégkutató, Rekreációs és Turisztikai Kutatási Központ, Egyesült Királyság – „Rethinking lassú kaland a jólét fogalmán keresztül”

EZEN az ESEMÉNYEN ÜNNEPELTÜK A 2019-ES EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉS NAPJÁT.

További információ ezen a linken: shorturl.at/or246

This project is co-financed by the European Union. The content of the press release is the sole responsibility of Municipality of Irig and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.