Önkormányzat Ürög

Ürög a Fruška Gora déli lejtőjén helyezkedik el, területét és lakosságszámát tekintve Szerbia kisebb települései közé tartozik. Azonban, ha a természeti szépségeket és a gazdag turisztikai kínálatot vesszük alapul, akkor biztosan a legnagyobbak között helyezkedik el.

Az Ürögi járás tizenkét települést és mintegy 11 000 lakost foglal magában, akik elsősorban mezőgazdasági tevékenységet folytatnak – gyümölcs- és szőlőtermesztés, de mindenekelőtt az idegenforgalom jelentős – a gyógyfürdő, a hegység, a vallás és a borászat vonatkozásában.

Ürig természeti, történelemi és földrajzi helyzete lehetővé tette, hogy az önkormányzati fejlesztési terv csak az említett ágazatok fejlesztésére és népszerűsítésére irányuljon.

Az együttműködés során betöltött szerep:

Ürög önkormányzata részt vesz a projectjavaslat meghatározásában, és biztosítja a feltételeket a területükön végzett tevékenységek megvalósításához. Vezető partnerként az önkormányzat koordinálja a partnereket a projekt megvalósítása során. Az önkormányzat felelős a tevékenységek összehangolásáért, és ha szükséges, kapacitásainak egy részét a projekt rendelkezésére bocsátja. Biztosítja, hogy a szakosodott szervezetek és a vállalkozások is aktívan részt vegyenek a projektben.

This project is co-financed by the European Union. The content of the press release is the sole responsibility of Municipality of Irig and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.