A NATESS projekt záró konferencia

SZERDA, 2021.04.28. 11:00 (IRIG, SZERBIA)

Szerdán, 2021.04.28-án tartották a NATESS projekt zárókonferenciáját Irigben. Ez a konferencia három másik partnerrel az Interreg IPA CBC HUSRB NATESS projekt lezárása kapcsán folytatott sikeres együttműködés eredménye.

A projekt célja a határon átnyúló turisztikai kínálat erősítése, diverzifikálása és integrálása, valamint a turisztikai potenciálok jobb menedzselése, hogy a régió és közösségei társadalmi és gazdasági szempontból fenntartható fejlődést érjenek el a vidéki turizmus és munkaerőpiac fejlesztése érdekében. területeken.

Az egymást kiegészítő helyi adottságokra épülő, közösen koordinált határon átnyúló turisztikai desztinációk biztosítják a turisztikai potenciál fenntartható fejlődését. A kultúra, a szabadidő, a sport és a természetvédelem terén megvalósuló együttműködési tevékenységek elősegítése pozitívan befolyásolja az állampolgárok egészségét és jólétét.

A helyi, természeti és emberi erőforrások felhasználásával egy egészen más és egyedi turisztikai kínálat jött létre a határon túli régióban - TERMÉSZETES ÉN. A meglévő erdőkben, termálvizekben és a helyi lakosság által előállított helyi termékekben (élelmiszerek, italok, ajándéktárgyak stb.) mellett a projekt által érintett területek egy új, innovatív turisztikai termékkel is gazdagabbak, amely teljesen összhangban van természet.

A projekt által támogatott tevékenységek a munkanélküliség csökkentése, a fenntartható fejlődés, a közös természeti és kulturális értékek turisztikai potenciálja, hozzájárulva a térség összehangolt fejlődéséhez.

Hogy is néz ki valójában a TERMÉSZETES ÉN, mik azok a legfontosabb tevékenységek, amelyeket a projekt megvalósítása során végeztünk, és miért fontos ez egészségünk és jólétünk szempontjából, erre és még sok más kérdésre kaptunk választ ezen a rendezvényen.

A meghívott előadók:

  • Miodrag Bebić, alelnök, Irig önkormányzata, Szerbia
  • Marko Kelember, NATESS projektmenedzser, Irig önkormányzata, Szerbia
  • Kovács Ildikó, projektmenedzser, MORA-TOURIST Információs és Szolgáltatási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Magyarország
  • Martina Zorić projektmenedzser és kutató, Alföldi Erdészeti és Környezetvédelmi Intézet, Szerbia
  • Srdjan Budimčić, alelnök, Irig my city, Szerbia

További információ ezen a linken: shorturl.at/cmqF8

This project is co-financed by the European Union. The content of the press release is the sole responsibility of Municipality of Irig and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.